Coșul tău este gol acum!
Menține mașina de spălat haine curată și eficientă
5 idei simple pentru a menține mașina de spălat haine curată și eficientă
Ți se întâmplă să pui rufele în mașină la spălat, să o programezi în mod obișnuit, iar când le scoți, ele să nu fie chiar curate?
Probabil ai dat vina pe detergenți și, astfel, ai încercat fiecare tip de produs, dar rufele tot nu sunt perfecte? Te-ai gândit vreodată că poate problema nu este legată de detergentul ales, ci chiar de mașina de spălat? Pentru că dacă aceasta nu este perfect curată, nici hainele nu pot fi.
În timp, eficiența mașinii de spălat poate să scadă din cauza unor reziduuri de apă, murdărie, săpun și calcar care tind să se acumuleze în interiorul tamburului, pe garnituri, în filtru și în furtunul de scurgere. Poate nu te-ai gândit și nu ți-ai pus problema, dar întreținerea mașinii de spălat este foarte importantă și se poate face cu ușurință, cu remedii naturale simple. Primul pas este curățarea internă a tamburului, care poate fi efectuată, de exemplu, prin programarea unei spălări cu apă și sare grosieră, o dată pe lună, chiar și la temperaturi scăzute.
Pe lângă această recomandare, iată alte 5 idei pentru a menține întotdeauna mașina de spălat curată și igienizată:
- Curăță hubloul
După curățarea și igienizarea tamburului, urmează hubloul. O atenție deosebită trebuie acordată garniturilor interne în care săpunul și murdăria tind să se acumuleze. Acestea pot fi curățate cu o pastă de bicarbonat, pe care o aplici direct cu o periuță de dinți. Poți prepara pasta acasă în doar câteva minute: adaugă puțină apă în jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu, și amestecă până când vei obține o pastă cremoasă și omogenă.
- Curăță filtrul
Filtrul mașinii de spălat este foarte solicitat la fiecare spălare. Astfel, el se poate înfunda din cauza acumulării de murdărie. Pentru ca mașina de spălat să fie întotdeauna eficientă, este necesară curățarea filtrului la fiecare șase luni. După demontarea acestuia, acordând atenție oricărei scurgeri de apă, filtrul trebuie curățat cu o perie și cu bicarbonat sub apă curentă. În cazul depunerilor de calcar, este recomandabil să lași filtrul să se înmoaie în apă amestecată cu oțet alb timp de câteva ore, înainte de a continua curățarea.
- Curăță compartimentul pentru detergent, balsam și produse de albire
Un alt aspect foarte important și care nu trebuie trecut cu vederea este cel al tăviței pentru produsele de curățat. De fapt, de fiecare dată când folosim mașina de spălat, reziduurile de detergent se acumulează cu ușurință în acest spațiu. Pentru a curăța acest compartiment, poți folosi, de asemenea, ingrediente precum bicarbonat de sodiu și oțet, dar uneori este suficientă apa simplă, dacă nu există încrustări.
- Îndepărtează calcarul
Acumularea de calcar este o problemă care poate fi rezolvată fără a recurge la soluții chimice. Cum? Folosește oțet alb, pe care îl distribui în cantități mici în compartimentul pentru detergenți, și jumătate de litru în interiorul tamburului. În acest moment, ar trebui să pornești un ciclu de spălare, fără haine, la 60 de grade. Pentru a preveni calcarul, poți adăuga o linguriță de bicarbonat de sodiu la detergentul obișnuit, pentru fiecare spălare.
- Îndepărtează mirosurile rele
În cazul unor mirosuri urâte provenite din tambur, sunt recomandate cicluri de curățare cu oțet și bicarbonat. De asemenea, este important ca după fiecare spălare să lași întotdeauna ușa mașinii de spălat deschisă, pentru a permite uscarea interiorului. Mai mult, după fiecare spălare, este recomandat să ștergi interiorul mașinii de spălat cu o cârpă uscată, pentru a îndepărta orice posibilă apă reziduală.
O mașină de spălat uzuală este dedicată utilizării casnice. De aceea, ea are anumite limitări legate de volumul de rufe ce poate fi procesat, de consumul de energie sau de complexitatea și eficiența programelor utilizate. Din acest motiv, este recomandată alternarea spălării hainelor acasă cu apelarea la serviciile unei curățătorii profesionale. În acest fel vei face economie de timp și energie, iar hainele își vor păstra mai multă vreme calitățile inițiale, fiind întotdeauna curate și impecabile. Așadar, nu uita: poți apela oricând la Celsius Cleaning.
Important de știut: Pentru țesăturile delicate sau unele produse din piele avem posibilitatea tehnologică de a folosi procesul „Wet Cleaning”, definit prin programe de spălare dezvoltate special pentru aceste tipuri de țesături, utilizând detergenți puțin agresivi cu mediul. Nu apelăm la clor în acest proces, operația de albire bazându-se pe Oxigen Activ.
Sună-l pe Celsius: 0751 120 905 sau scrie-ne un e-mail la office@celsiuscleaning.ro.
Valetul Celsius vine să ridice produsele tale de oriunde din București și zone limitrofe.
Contează pe Celsius, valetul dedicat hainelor tale.