Cum cureți gențile și sacoșele din pânză sau bumbac

Confortabile, colorate și la modă, din bumbac sau pânză, gențile sunt elemente esențiale în garderobă, mai ales pe timpul verii. Și, fără îndoială, acestea fac parte dintre accesoriile preferate pentru doamne și domnișoare. Materialele folosite se bazează pe stilul și tipul de utilizare. Acesta este motivul pentru care există diferite moduri de a le curăța și spăla, în funcție de material.

Chiar dacă gențile din pânză sau din bumbac sunt simple și practice, să nu uităm că trebuie să le păstrăm întotdeauna curate. Dar cum să faci acest lucru fără să le deteriorezi?

În primul rând, este întotdeauna recomandabil să verifici simbolurile de spălare de pe etichetă. Astfel, poți evita greșelile neplăcute. În general, pentru gențile și sacoșele din bumbac și pânză, spălarea în mașina de spălat nu este recomandată. E preferată spălarea manuală, pentru a nu compromite rezistența fibrelor.

Câteva sfaturi de care să ții cont la curățarea manuală:

  • Dacă geanta sau sacoșa de pânză trebuie spălată manual, folosește un lighean cu apă caldă, o perie moale și puțin săpun. Scufundă geanta în apă și apoi freacă petele cu peria folosind o mișcare circulară. Pentru uscare, este suficient să agăți geanta pe o sârmă de rufe, și se va zvânta destul de repede în bătaia vântului și a soarelui.
  • De asemenea, tot pentru a curăța manual geanta, folosește un burete umed și un detergent neutru. Aplică săpunul pe burete și apoi continuă cu curățarea prin tamponarea locurilor murdare. Nu freca prea tare, pentru a nu distruge țesătura. De aceea se evită, dealtfel, aplicarea săpunului direct pe geantă.
  • Alternativ, poți curăța interiorul genții sau sacoșei folosind doar spumă de detergent de vase, cu ajutorul unui burete. În punctele critice, freacă cu o perie moale, cum ar fi cea pentru unghii, sau o periuță de dinți veche. Clătește umezind buretele cu apă caldă și stoarce-l pentru a îndepărta toată spuma. Dacă există și inserții din piele sau diferite decorațiuni, poți aplica peste acestea un strat de lac de pantofi neutru sau, dacă este posibil, de aceeași culoare cu pielea.
  • Dacă geanta are un cadru intern pentru a-și menține forma, acesta ar trebui îndepărtat pe timpul spălării.
  • Nu-ți face griji dacă există pete de mucegai. Acționează puțin mai energic, frecând partea mucegăită cu suc de lămâie. Lasă apoi geanta în aer liber cel puțin o oră, după care o clătești bine.
  • Petele mai dificile și profunde trebuie tratate separat, înainte de a spăla geanta. Udă bine pata și folosește o perie moale și un detergent lichid specific, pentru a încerca să îndepărtezi pata.

Să nu uităm nici de gențile special concepute pentru vară, cele din răchită și paie. Pentru a le curăța, poți folosi o soluție pregătită din jumătate de litru de apă, zeama de la o jumătate de lămâie și puțină sare. Este un compus acid foarte eficient pentru îndepărtarea petelor. Ia o cârpă de bumbac pe care o îmbibi în soluția pregătită și curăță cu ea pata, până când este complet îndepărtată. Apoi, pentru a clăti, folosește o cârpă înmuiată numai în apă. Înainte de a utiliza din nou geanta, asigură-te că s-a uscat complet.

Dacă întâmpini, totuși, probleme serioase în curățarea genților din pânză sau bumbac (dar și a hainelor, lenjeriilor de pat, perdelelor sau altor țesături), nu uita de prietenul tău, valetul Celsius.

Sună-l la 0751 120 905 sau scrie-i un e-mail la office@celsiuscleaning.ro.

Contează pe Celsius, valetul dedicat hainelor tale!

Similar Posts