curatare draperii, curatare perdele

Cum sa cureti perdelele sau draperiile?

Perdelele și draperiile prăfuite și murdare nu sunt doar inestetice, ci pot fi o problemă de sănătate pentru persoanele cu alergii. În multe situații și în funcție de țesătură și de instrucțiunile de pe etichetă, poti spăla perdelele sau draperiile cu mâna, la mașină sau pur și simplu le poti peria și aspira pentru a îndepărta majoritatea prafului și murdăriei. Dar cea mai sigura si completa metoda este: da a contacta o firma care oferta servicii profesionale de curatatorie perdele si materiale textile. 

Cât de des trebuie curatate perdelele sau draperiile?

Perdelele și draperiile pot fi curățate în profunzime în mod optim o dată la 3 luni până la șase luni sau cel putin o data pe an. Pentru a fi mai ușor de curatat, se pot igieniza săptămânal, folosind aspiratorul. Aspirarea draperiilor în fiecare săptămână va ajuta și la reducerea alergiilor. Dacă ai un animal de companie, foloseste o perie de scame sau partea lipicioasă a benzii adezivă pentru a ridica părul de pe material în timp ce aspiri. Prin lasarea firelor de păr de animale de companie pe draperii, uleiurile din blana acestuia pot decolora țesătura în timp.

Testeaza rezistența culorii înainte de curățarea perdelelor sau draperiilor

Chiar dacă perdelele și draperiile par a fi in regulă pentru spălarea manuală sau la mașină, asigura-te întotdeauna că testezi materialul. Testând materialul poti să te asiguri că este rezistent la culoare. Ca sa testezi alege un colț ascuns al perdelei sau draperiei și introducandu-l într-un castron mic cu apă caldă și detergent poti  vedea dacă culoarea începe să iasa din material. Dacă se întâmplă sau apar orice alte modificări vizibile, ar trebui sa apelezi la o curățătorie profesionista.

Principalele etape in curatarea perdelelor si a draperiilor.

Atat draperiile, cat si perdelele pot fi de obicei spălate manual sau la mașină cu mare grija si cu condiția să nu fie căptușite. (captuseala se deterioreaza foarte usor)

  1. Pre-tratează petele

Petele tind să apară pe perdele de la degetele care ating materialul. Pre-trateaza petele și curățe-le înainte de a vă spăla draperiile sau perdelele.

  1. Spala numai la programul “delicat” a mașinii de spălat

Alege apa rece si ciclul “delicat”. Utilizeaza un detergent de rufe de buna calitate pentru mașina de spălat. Lasa perdelelor sau draperiilor spațiu suficient în mașina de spălat, astfel încât să nu fie zdrobite, mai ales când se răstoarnă sau se agită. De asemenea, va trebui  să le călci cât timp sunt încă ușor umede, pentru a împiedica aparitia cutele.

  1. Uscați la temperatura mică

Pune perdelele într-un uscător automat și alege o temperatura de uscare scăzută. Când perdelele sau draperiile sunt uscate în proporție de 95%, scoate-le din uscător. Îndepărtarea lor înainte ca acestea să fie complet uscate va evita apariția cutelor.

  1. Calca-le când sunt umede

Dacă este necesar, calca cu atenție. Calca întotdeauna pe partea cealaltă a țesăturii și utilizeaza o bucata de material peste  pentru a preveni arsurile. Reagățați draperiile pentru a se usca complet și pentru a elimina orice cută apărută.

Perdelele sau draperiile din materiale fine, trebuie călcate cu mare atenție. Cel mai bine este să le calci atunci când materialul este inca usor umed. Călcarea materialelor fine uscate, precum matasea, poate crea pete de apă.  

Va oferim servicii de spalatorie si curățătorie profesionale – experiență în curățarea perdelelor si draperiilor de peste 15 ani. Venim la cerere la tine acasa, pentru a scoate draperiile pentru curățare sau spalare.

Similar Posts